<< Terug naar nieuwsoverzicht

Online Zorgcheck van De VoorzieningenWijzer helpt inwoners aan passende zorgverzekering

Veel mensen hebben moeite met het kiezen van een zorgverzekering die past bij hun situatie. Dit is zonde, want zo betalen ze te veel premie of komen ze voor onverwachte kosten te staan. Via de online Zorgcheck van De VoorzieningenWijzer ontdekken inwoners welke zorgverzekering het beste bij hun situatie past en kunnen ze direct overstappen naar een andere zorgverzekeraar.
Online Zorgcheck van De VoorzieningenWijzer helpt inwoners aan passende zorgverzekering

Veel mensen hebben een zorgverzekering die niet bij hun situatie past. Zo zijn sommige mensen ‘oververzekerd’, waardoor zij elke maand te veel premie betalen. Of mensen zijn juist ‘onderverzekerd’. Hiermee kunnen zij onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Ruim 46% van de deelnemers aan De VoorzieningenWijzer heeft geen passende zorgverzekering.

Compleet en onafhankelijk

Martijn Boer, initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer: “We merken elk jaar, inmiddels bij meer dan 70 gemeenten, wat een verschil een passende zorgverzekering voor inwoners kan maken. Onze online Zorgcheck bevat alle actuele zorgverzekeringen van Nederland, inclusief de lokaal beschikbare gemeentepolissen. Hierdoor krijgen inwoners een compleet beeld van de best passende zorgverzekeringen.”  

“Daarnaast is de tool onafhankelijk”, gaat Martijn verder. “We werken in opdracht van gemeenten en woningcorporaties en niet op basis van provisie. Het gaat ons er uitsluitend om dat een inwoner een passende zorgverzekering heeft. En blijkt uit de Zorgcheck dat iemand helemaal niet hoeft over te stappen? Dan adviseren we dat ook niet.”  

De Zorgcheck van De VoorzieningenWijzer helpt de inwoner bij het kiezen van de juiste dekking. “Als een inwoner weinig of geen fysiotherapie gebruikt, dan kan hij ervoor kiezen dat beperkt of niet te verzekeren. Maar dan moet hij of zij dit wel kunnen betalen als het toch nodig is”, vertelt Martijn. “De Zorgcheck stelt meer van dit soort vragen, zodat inwoners echt de zorgverzekering krijgen die aansluit bij hun wensen en situatie. En komt een inwoner er zelf niet uit? Dan kan er iemand met hen meekijken, via de telefoon, chat of een adviesgesprek.”

Gratis communicatiemateriaal

Attendeer je inwoners op de online Zorgcheck. Dit doe je gemakkelijk via het communicatiemateriaal dat beschikbaar is via devoorzieningenwijzer.nl/communicatiemateriaal. Of meld je aan voor de social media campagne in november.